Oldal kiválasztása

Megosztás

Alapvető fontosságú a weboldal statisztikáinak és teljesítményének nyomon követése. Ezek a számok segítenek megérteni, hogy melyik tartalom rezonálja a közönséggel, valamint azt, hogy a webhely milyen gyorsan töltődik be. Ez
sok mindent elárulhat a host szolgáltató minőségéről, valamint a webhelyén használt témákról és pluginokról.

Közismert tény, hogy a Google rengeteg eszközt kínál, amelyek segítenek nyomon követni a webhely forgalmát és a teljesítményt. A jelentésekhez való hozzáféréshez azonban be kell jelentkezni, és néhány extra fület nyitva kell tartani, amelyek gyorsan unalmassá válhatnak.

Nem lenne jobb, ha ezeket a betekintést közvetlenül a WordPress irányítópultján érheti el? Kiderült, hogy van, és ezúttal a bővítmény közvetlenül a Google-tól származik.

Mi a Google SiteKit a WordPress számára?

A Google SiteKit a WordPress számára egy ingyenes Google plugin. Jelenleg négy eszközét és termékét integrálja, amelyek elősegítik a WordPress webhely növekedését, optimalizálását és pénzszerzését .

A plugin nyílt forráskódú, és azoknak a weboldal-tulajdonosoknak szól, akik egy helyről könnyedén hozzáférhetnek a közönség betekintéséhez és a teljesítményjelentésekhez. A plugin még mindig bétaverzióban van, de letöltheti és felhasználhatja webhelyén, minden nagyobb probléma nélkül.

Google SiteKit a WordPress beépülő modul szolgáltatásaihoz

Most, hogy lefedjük a Google SiteKit for WordPress fogalmát, vessünk egy pillantást a vele járó szolgáltatásokra.

Google Search Console

A Google Search Console lesz az első szolgáltatás, amely engedélyezve van, ha telepíti és konfigurálja a Google SiteKit for WordPress bővítményt. Ez az integráció lehetővé teszi, hogy megnézze, hogyan fedezi fel a Google az Ön tartalmát, és hogyan indexeli azt.

Azt is láthatja, hogy mely keresési kifejezésekkel az emberek jöttek az Ön webhelyére. Ez segít megérteni, hogy webhelye hogyan jelenik meg a látogatók számára a keresőmotorokban, és útmutatást nyújthat a tartalom létrehozásának folyamatában.

Google PageSpeed ​​Insights

A Google PageSpeed ​​Insights lehetővé teszi, hogy tesztelje webhelye sebességét vagy sebességét. Miután engedélyezte a GoogleSiteKit for WordPress beépülő modulban, könnyedén megnézheti kezdőlapjának sebességét.

Ezután rákattinthat a linkre, hogy részletesebb jelentést kapjon a Google PageSpeed ​​Insights oldalon. Itt megtalálja az összes olyan problémát, amelyek miatt a webhely lassan töltődik be, valamint ajánlásokat talál a webhely sebességének
javítására.

Google AdSense

Mostanra valószínűleg tudja, hogy pénzt kereshet webhelyén a Google AdSense segítségével. Miután telepítette a Google SiteKit for WordPress programot, könnyen megtudhatja, mennyi pénzt keres webhelye.

A beépülő modul megmutatja, hogy mely hirdetések teljesítik a legjobban, és még több adatot szerezhet a Google AdSense irányítópultjáról, amely csupán egy linkre helyezkedik el.

A Google Analytics

A WordPres Google SiteKit beépülő modulja megkönnyíti a Google Analytics-adatokhoz való hozzáférést.
Az Analytics-fiók összekapcsolása után könnyedén megnézheti webhelye rendszeres forgalmát, pillanatfelvételt arról, ahonnan a közönség jön, és mely oldalak vagy bejegyzések képezik a legtöbb megtekintést.

Mint a többi Google eszköznél és a listán szereplő termékeknél, egyszerűen további információkat kaphat a webhely forgalmáról, ha rákattint egy linkre, amely egyenesen a Google Analytics irányítópultjára irányítja Önt.

Google Címkekezelő és optimalizálás

Végül, miután csatlakoztatta a Google Analytics szolgáltatást, hozzáférhet a Google további két eszközéhez: a Címkekezelőhöz és az Optimalizáláshoz.

A Címkekezelő lehetővé teszi egyéni címkék létrehozását, így nyomon követheti a webhely különböző eseményeit, például a PDF letöltését, a kosárról való elhagyást, a webhelyen kívüli linkeket és egyebeket.

Az optimalizálás segít az A / B tesztek futtatásában a webhelyén, így láthatja, hogy a webhely melyik verziója teljesít jobban. Készíthet teszt verziókat a pénztár oldalához, a kezdőlaphoz vagy a webhely bármely más oldalához az Optimalizálás segítségével, és az adatok megjelennek a WordPress irányítópultján.

Végső gondolatok

A webhely forgalmának és teljesítményének nyomon követése sok betekintést nyújt a látogatói preferenciákba, és segít optimalizálni webhelyét a legjobb felhasználói élmény érdekében.
A Google SiteKit for WordPress segítségével könnyedén megfigyelheti a fontos statisztikákat közvetlenül a WordPress irányítópultján. Töltse le még ma a bővítményt, és telepítse azt a WordPress webhelyére.