Oldal kiválasztása

Megosztás

Függetlenül attól, hogy üzleti vállalkozása már rendelkezik weboldallal, vagy csak most kezdte fontolgatni egy új weboldal létrehozását, a lényeg, hogy a legjobb opciót válassza. A tulajdonságok megjelenésétől kezdve a használhatóságig mindennek tökéletesnek kell lennie. Ha nem az, akkor fennáll a kockázata annak, hogy a potenciális ügyfelek a versenytársak felé veszik az irányt.

Az üzleti weboldalak létrehozásának világában egyre kiélezettebb harc zajlik: WordPress vagy Wix. Ezek a platformok a legnépszerűbbek, de nagyon különböznek egymástól.

Ebben a bejegyzésben megmutatjuk, hogy melyik a jobb az üzleti weboldalak számára a használhatóság és a szolgáltatások szempontjából.

Amit a Wix-ről tudnia kell

A Wix-et 2006-ban alapították Izraelben. Azért hozták létre, mert a tulajdonosok rájöttek, hogy a saját webhely létrehozása nehéz munka. Azt akarták, hogy az emberek ingyenes és egyszerű módszert kapjanak. A webhelyek készítése a Wix-en könnyű, nincs szüksége kódolásra vagy tervezési ismeretekre.

Ingyenesen használható, de olyan pro extrákért fizetni kell, amelyek lehetővé teszik a saját domain összekapcsolását, a Wix hirdetések eltávolítását és még sok minden mást. Jelenleg több mint 120 millió Wix-felhasználó van több mint 190 országban. Becslések szerint közel 45 000 új Wix-felhasználó jelentkezik naponta. Jelenleg több mint 30 millió webhely van, amelyek jelenleg Wix-et használnak. Az ilyen statisztikák igazolják, hogy a Wix folyamatosan törekszik a kínálat bővítésére a növekvő felhasználói volumen miatt.

Használhatóság: A Wix a drag & drop módszert használja és lehetővé teszi a szerkesztés elindítását a WYSI / WYG felületen. A webhely felépítéséhez vagy a módosítások végrehajtásához nem kell kódoló zseninek lennie. A Wix telefonos, chat és e-mail ügyfélszolgálatot is kínál, ha problémája merül fel.

Jellemzők: Több, mint 500 előre elkészített sablon közül választhat. Miután kiválasztott egyet testre szabhatja, de nem változtathatja meg.

A Wix előnyei

 • Ingyenes.
 • A drag & drop tervező könnyen használható.
 • Nincs szükség kódolásra vagy tervezési tapasztalatra.
 • E-kereskedelmi csomagok érhetők el (megfizethető havi díj ellenében).

Hátrányai Wix

 • Az egyéni domain név csak fizetett csomag esetén érhető el. Ingyenes Wix webhelyének címe: username.wixsite.com/siteaddress. Ezt nehéz megjegyezni (az Ön és a látogatók számára), és nem profi.
 • Ha ingyenes tervet használ, a Wix hirdetéseket tesz az Ön webhelyén.
 • Miközben testre szabhatja a kiválasztott sablont, nem módosíthatja a sablonokat anélkül, hogy mindent elveszítene, amelyet a webhelyéhez adott.
 • Az ingyenes pluginnel nem adhatja hozzá a Google Analytics-et a webhelyéhez, ami azt jelenti, hogy nem fogja látni, hogy honnan jön a forgalom (vagy hogy egyáltalán forgalmat generál)!

Mint láthatja, a Wix ingyenes és könnyen használható, de súlyos korlátozásokkal rendelkezik. Ha vállalkozáshoz használja, a Wix valószínűleg nem a legjobb megoldás.

Amit tudnia kell a WordPressről

A WordPress egy erőmű a weboldalakhoz. Az internet mintegy 26% -át birtokolja , 50 000 új WordPress webhely indul naponta. A WordPress 2003 óta működik, kissé hosszabb ideje, mint a Wix. A WordPress azért jött létre, mert a meglévő blogszoftver fejlesztését beszüntették. Élelmes programozók vették át a fejlesztést, és az évek során folyamatosan frissítették.

Számos vállalkozás használja a WordPress programot, mivel könnyű átlátni, kezelni és frissíteni. A telepítést követően azonnal elkezdheti használni. A WordPress SEO-barát, és általában a Google-on és a Bing-en magasabb rangú, mint azok a webhelyek, amelyek nem a WordPress-t használják.

Használhatóság: A WordPress nem rendelkezik a drag & drop opcióval, de az új oldalak és tartalmak hozzáadása egyszerű. A téma testre szabhatósága megkönnyíti a téma tulajdonságainak szerkesztését WYSI / WYG beállításban. Nagyon sok téma közül lehet választani, de nem csak ezek testre szabása nagyon egyszerű, akár egyedi webhelyet is könnyen építhet. (valamint megváltoztathatja a témákat mindaddig, amíg meg nem találja a kedvelt témát, anélkül, hogy elveszítené a webhelyéhez hozzáadott elemet!)

Jellemzők: A WordPress szolgáltatásokkal üzleti előny, hogy sok plugin és integráció létezik. A legnépszerűbb integrációk közül csak néhány a WooCommerc , a Gravity Forms és a HubSpot.

A WordPress előnyei

 • A WordPress tartalomkezelő rendszere (CMS) egyszerűen használható.
 • Webhelyét teljesen testre szabhatja, és több ezer témát tölthet le, vagy készíthet.
 • A WordPress webhelyek a SEO szem előtt tartásával készülnek. Míg a Wix megkönnyíti a SEO-t, addig a WordPress teljes körű ellenőrzést nyújt a SEO-t leginkább befolyásoló elemek felett.
 • A WooCommerce segítségével webhelyét könnyen e-kereskedelmi áruházakká alakíthatja .
 • A bővítmények könyvtára minden olyan funkciót lefed, amelyre vállalkozása számára szüksége lehet.

Hátrányai a WordPress

 • Webhelyének testre szabása egy kis technológiai know-how-t igényel.
 • Frissítenie kell a témát és a bővítményeket, amint a frissítések elérhetővé válnak. A frissítések kihagyása sérülékennyé teheti webhelyét, és befolyásolhatja annak funkcionalitását.

Noha a WordPressnek korlátai is vannak, az előnyök messze meghaladják a hátrányokat.

A Wix és a WordPress……

Míg a Wix rendelkezik a drag & drop funkcióval webhelyének megtervezéséhez és szerkesztéséhez, a lehetőségei korlátozottak. A WordPress további funkciókkal, alkalmazásokkal és beépülő modulokkal rendelkezik, valamint szabadon módosíthatja a sablont, amennyire csak akarja, anélkül, hogy a semmiből kellene újra kezdenie.

Az árképzés vonatkozásában a Wix ingyenes lehetőségeket kínálhat, de sok vállalkozástulajdonos nem kedveli más vállalkozások hirdetéseit a webhelyen. Az ingyenes URL üzletileg nem előnyös. A WordPress nem helyez el hirdetéseket a webhelyén, bár fizetnie kell az egyedi domain névért és az internetes hostért.

A domain név és a tárhely költsége sok tényezőtől függ (honnan vásárol, a domain kiterjesztésétől, és mennyi időnre vásárolja meg a domaint / tárhelyet). Egyéni domain vásárlása és vásárlása külső szolgáltatótól valószínűleg hosszú távon olcsóbb, mint a havi Wix előfizetés. És ha figyelembe veszi a Wix korlátait, akkor valószínűleg jobban jár, ha pénzét egy domainre és a WordPress webhelyének tárhelyére költi.

Készen áll a vállalkozás WordPress-webhelyének elindítására?

Ha készen áll üzleti vállalkozásának webhelyének építésére vagy javításra, akkor legyen a JetWeb az Ön választása. Időt fogunk fordítani a márkájának megismerésére, hogy webhelye tükrözze az összes vállalkozása által kínált lehetőségeket. Tudjon meg többet, vagy kérje be ingyenes webhely-ellenőrzését, hívjon vagy küldjön üzenetet!